Ромашківський ліцейПонеділок, 20.05.2024, 02:09

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту


DilovaMova.com
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Корисні посилання











Головна » 2020 » Вересень » 1 » Тимчасовий порядок організації освітнього процесу
00:36
Тимчасовий порядок організації освітнього процесу

Тимчасовий порядок організації освітнього процесу

в Ромашківському КЗЗСО Рокитнянської районної ради Київської області
в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) у 2020/2021 навчальному році

І. Особливості роботи школи в умовах карантину

Розроблено відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» і додатку до листа Міністерства освіти і науки України від 05.08.2020 № 1/9-420 «Рекомендації щодо організації роботи закладів середньої освіти у 2020/2021 навчальному році», ухвали педагогічної ради школи №1 від 31.08.2020 р.

Учні приходять до закладу освіти в проміжок часу між 8.00 і 8.30.

У приміщення закладу учні заходять через два входи (головний вхід А – 1-4 класи, задній вхід Б – 5-11 класи), дотримуючись вимог соціального дистанціювання та уникаючи скупчень.

У приміщення школи учні 5-11 класів заходять у захисних масках на обличчі або інших засобах індивідуального захисту.

Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях і на вулиці. Під час пересування приміщенням школи використання захисних масок є обов’язковим.

Учні йдуть до своїх класних кімнат, у яких будуть проходити заняття.

Особам, які не є учасниками освітнього процесу, а також батькам, вхід у приміщення закладу тимчасово заборонений. Якщо виникне нагальна потреба все ж таки відвідати заклад, то це дозволяється лише за попередньою домовленістю з адміністрацією школи.

Здобувачі освіти 5-11 класів без захисної маски на обличчі, з ознаками гострої респіраторної хвороби, з температурою понад 37,2 С не допускаються до закладу освіти.

Перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту або після кожного зняття засобів індивідуального захисту потрібно ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

На входах до закладу організовані місця для обробки рук антисептичними засобами. Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом. Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

Розроблений алгоритм дій здійснення освітнього процесу у разі переходу з зеленої зони в жовту, помаранчову та червону.

Зелена зона:

Звичайний стаціонарний режим навчання офлайн

Жовта зона:

Класи/групи, в яких виявлено осіб (учнів /працівників) з підозрою на COVID (підозра встановлена лікарем), переводяться на навчання у дистанційному режимі до отримання результатів тестів;

Помаранчева зона:

 Учням та батькам у помаранчевій зоні буде рекомендовано змішане навчання.

 Вчителі будуть працювати з учнями використовуючи такі платформ: Googleclassroom, Гугл диск, Skype, Zoom Edmondo, moodle, Padlet та месенджери Viber, WhatsApp, Facebook та інші.

Червона зона:

— Дистанційне навчання.

У разі випадку надзвичайної ситуації, пов’язаної з захворюванням працівника освіти, здобувача освіти на кароновірусну хворобу COVID-19, є окремий кабінет з надписом «ІЗОЛЯТОР». Клас, в якому стався випадок, йде на карантин (дистанційне навчання протягом 2 тижнів).

В закладі організований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту — баки з поліетиленовими пакетами з надписом.

Усі працівники та здобувачі освіти проходять інструктажі щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів, профілактичні навчання, зокрема щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації.

ІІ.Дії чергового вчителя

Розпочинає роботу о 8:00.

Виконує свої обов’язки відповідно зони чергування (згідно графіку чергування)

Повідомляє медичній сестрі (черговому з адміністрації школи) про будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, виявлені в учня.

ІІІ.Дії класного керівника

Інформує батьків про правила організації освітнього процесу, відвідування закладу освіти та перебування в ньому в умовах профілактики розповсюдження коронавірусної хвороби.

Надає роз’яснення батькам учнів щодо необхідності впровадження в закладі освіти обмежувальних заходів стосовно відвідування школи сторонніми особами.

Спілкування з батьками проводить переважно дистанційно за допомогою будь-яких засобів зв’язку.

Проводить роз’яснювальну роботу з учнями щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби.

Перед початком занять проводить опитування учнів щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

Впродовж дня регулярно моніторить та аналізує відвідування занять учнями з метою раннього виявлення захворювань.

Повідомляє медичній сестрі (класному керівникові, директорові школи) про будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, виявлені в учня.

ІV.Дії вчителя-предметника

Перед уроком опитує про стан здоров’я та слідкує за дотриманням санітарних і гігієнічних норм впродовж уроку.

Уникає організації видів діяльності, які вимагають безпосереднього фізичного контакту між учнями.

Після уроку провітрює приміщення класу.

Повідомляє медичній сестрі (класному керівникові, директорові школи) про будь-які симптоми респіраторного захворювання, виявлені в учня.

V.Дії учасників освітнього процесу на перерві

Учні дотримуються норм соціального дистанціювання на подвір’ї (за сприятливих погодних умов). Під час пересування приміщенням використання захисних масок є обов’язковим для учнів 5-11 класів і працівників школи.

VI.Дії після завершення освітнього процесу

Після завершення занять класний керівник слідкує за тим, щоб учні організовано покинули заклад освіти.

Після завершення занять прибиральник проводить миття підлоги в усіх приміщеннях школи, протирання поверхонь столів із застосуванням дезінфікуючих засобів.

 На час проведення протиепідемічних заходів призупиняється чергування 8-11 класів по школі.

VII.Дії педагогічних працівників

при виявленні в учасників освітнього процесу симптомів хвороби

У разі виявлення первинних симптомів хвороби в учня (висока температура, сухий кашель, лихоманка) – його потрібно ізолювати,  забезпечивши індивідуальними захисними засобами.

Повідомити директорові (або черговому адміністратору), медичній сестрі.

У разі виявлення хворого учня під час освітнього процесу адміністрація закладу забезпечує тимчасове обмеження входу до школи та користування приміщеннями.

VIII.Дії батьків

Ознайомитися з нормативними документами щодо попередження та нерозповсюдження коронавірусної інфекції.

Кожного ранку здійснювати контроль за загальним станом учня та проводити термометрію.

Забезпечити учнів засобами індивідуального захисту на навчальний день (захисні маски, рукавички, 2 пакети на застібці, або іншого пакування, для чистих масок та використаної багаторазової), питною водою в індивідуальному посуді.

У разі виявлення найменших ознак захворювання (нежить, біль у горлі, головний біль, підвищення температури тіла до 37,2°С і вище, кашель, осиплість голосу, почервоніння очей та інше) зобов’язані залишити дитину вдома.

ІХ.Гігієнічні норми для працівників школи

1. Всі працівники школи зобов’язані:

а) на роботу приходити в захисних масках(респіраторах);

б) при вході в приміщення школи пройти температурний скринінг;

в) під час перебування в школі – користуватись захисними масками (респіраторами, захисними щитками).

2. Для гігієнічного знезараження рук працівники наносять мінімум 3 мл антисептика на сухі долоні, активно втираючи протягом 30 с.

Х.Дезінфекція навчальних і робочих кабінетів

1. Після навчальних занять столи, парти, підлога, дверні пройоми та дверні ручки в навчальних і робочих кабінетах дезінфікуються щодня шляхом протирання хлоровмісним дезінфікуючим засобом.

Після дезінфекції проводиться провітрювання з одночасним відкриттям вікон та дверей упродовж 30 хвилин.

2.Високочастотні контактні поверхні, такі як клавіатура, комп’ютерна миша дезінфікуються щодня розчином, що містить 75% етанолу або протираються дезінфікуючими серветками.

3.Технічними працівниками здійснюється вологе прибирання туалетів, коридорів після кожної перерви, з використанням дизенфікуючих речовин – після завершення освітнього процесу.

ХІ. Особливості роботи їдальні в умовах карантину

1. Здобувачі освіти та працівники школи заходять у приміщення їдальні в засобах індивідуального захисту, дотримуються соціальної дистанції.

2. Харчування надається школярам та працівникам за умови ретельної обробки ними рук із використанням рідкого мила та застосуванням паперових чи електрорушників, наявних біля рукомийників.

3. За одним столом розміщується не більше 4-х осіб (відстань між столами в їдальні не менше 1,5м).

4. Працівники харчоблоку виконують свою роботу лише в засобах індивідуального захисту із дотриманням  правил їх використання.

5. Працівник їдальні видає страви/здійснює розрахунок у засобах індивідуального захисту: захисній масці/респіраторі, захисних окулярах/ захисному щитку, одноразових рукавичках.

Графік харчування здобувачів освіти:

Час

Клас

10.45

1-2

10.55

3-4

11.05

5-7

11.45

8-11

Графік допуску здобувачів освіти:

Вхід

Час

Клас

Головний А

8.00

1-4

Задній Б

8.00

5-11

Маршрути руху здобувачів освіти:

1-4 класи

через головний вхід А 

на 1 поверх

5-11 класи

через задній  вхід Б сходами

на 2 поверх

Пересування коридорами правостороннім рухом.

 

Переглядів: 214 | Додав: bloger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Увійти на сайт

Гаряча лінія


Захист прав дитини


Сайти шкіл району