Ромашківський ліцейПонеділок, 20.05.2024, 05:26

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту


DilovaMova.com
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Корисні посилання











Головна » 2020 » Листопад » 9 » Мов джерельна вода, рідна мова моя!
10:58
Мов джерельна вода, рідна мова моя!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 листопада щорічно в Україні відзначається День української писемності та мови, в день шанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.  До цього свята у шкільній бібліотеці розгорнута книжкова виставка “Мов джерельна вода, рідна мова моя!” Книжкова виставка допоможе учням здійснити літературну подорож стежками української писемності . Учні познайомляться з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими помічниками – словниками, а також, всі бажаючі мають змогу послухати гімн українській мові і подивитись відеопрезентацію.

Для учнів 7 класу був проведений захід, під час якого діти поринули в чудовий і прекрасний світ нашої мови, дізналися багато цікавого і пізнавального, а також взяли участь у мовознавчому турнірі.

Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці! Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! «…Як парость виноградної лози плекайте мову. Пильно й ненастанно політь бур’ян», --просив Максим Рильський.

Переглядів: 197 | Додав: bloger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Увійти на сайт

Гаряча лінія


Захист прав дитини


Сайти шкіл району