Ромашківський ліцейПонеділок, 20.05.2024, 05:26

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту


DilovaMova.com
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Корисні посилання











Головна » 2020 » Листопад » 11 » Ювілейний - ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності
10:53
Ювілейний - ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 листопада, відзначається Дня української писемності та мови. Свято запроваджене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця.

З нагоди свята тисячі прихильників української мови щороку беруть участь у флешмобі й по всьому світу долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Цьогорічний радіодиктант національної єдності є ювілейним – 20-м за рахунком. Найактивнішими його учасниками традиційно є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі –  у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій та відомі українці.

Загальнонаціональний диктант проводиться у День української писемності та мови, який відзначають 9 листопада.

Цьогоріч він припав на понеділок. Диктант розпочався о 9:15.

Пряма трансляція спецпроекту розпочалася о 9:00 і транслювалася на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. Ведучі у студії повідали історію диктанту й дали змогу всім охочим підготуватися до його написання.

Текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читала диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Студію для написання цьогорічного диктанту облаштували у читальній залі Національної бібліотеки імені В.І. Вернадського, де відомі українці писали диктант із дотриманням карантинних вимог.

Наш заклад також долучився до цієї події – учні школи писали Всеукраїнський диктант національної єдності в спеціально підготовленому комп’ютерному класі, споглядаючи пряму трансляцію з читального залу Національної бібліотеки імені В.І. Вернадського.

Переглядів: 182 | Додав: bloger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Увійти на сайт

Гаряча лінія


Захист прав дитини


Сайти шкіл району