Ромашківський ліцейПонеділок, 06.05.2024, 12:25

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту


DilovaMova.com
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Корисні посилання











Головна » 2015 » Квітень » 24 » День ЦО в школі
14:09
День ЦО в школі

«Кожен має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха… Держава як гарант цього права створює систему цивільної оборони, яка має своєю метою захист населення від небезпечних наслідків аварій і катастроф техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру» «Закон України «Про Цивільну оборону України»
Саме запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж – основне завдання Цивільної оборони. Глобалізація, яка охопила весь світ, є позитивним явищем, але вона, на жаль, породила і таке поняття, як «надзвичайна ситуація». Тому для того, щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя, у загальноосвітніх закладах впродовж навчального року вивчаються правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях.
В Ромашківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 24 квітня 2015 року було проведено день цивільної оборони. Цей захід проходив як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.
На уроках школярі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях – вихід із приміщення школи відповідно до планів евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин. Окрім того, перед школярами вчителі показували навчальні відеофільми, а також проводили уроки у формі вікторин. Молодші учні демонстрували навички одягання протигазу, старшокласники – правила користування вогнегасником та надання першої медичної допомоги.
Подібні заходи в нашій школі проводяться щорічно, а цього року у зв’язку з напруженою ситуацією в країні, крім дня ЦО, також уже кілька разів проводилися заходи щодо оповіщення та евакуації школярів та працівників школи.

Переглядів: 386 | Додав: bloger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Увійти на сайт

Гаряча лінія


Захист прав дитини


Сайти шкіл району