Ромашківський ліцейВівторок, 23.04.2024, 23:54

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту


DilovaMova.com
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Корисні посилання











Головна » 2015 » Липень » 10 » До уваги вчителів, учнів 11 класу та їх батьків - ЗНО та ДПА 2016!
00:13
До уваги вчителів, учнів 11 класу та їх батьків - ЗНО та ДПА 2016!

2016 року всі випускники шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО з трьох предметів.
Про те, яким буде зовнішнє незалежне оцінювання наступного року, розповів Ігор Лікарчук, директор Українського центру оцінювання якості освіти. Щойно завершилося засідання колегії МОН. Дві знакові події. Перша – присутність та виступ прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Толково і дуже корисно для справи. Глава уряду зазначив, що загалом у рейтингу глобальної конкурентоспроможності Україна торік дещо покращила свої позиції: «У вищій освіті і навчанні зараз у нас 40-ва позиція, були на 43-й. Початкова освіта – були на 62-й, стали на 43-й. Але якість шкіл – катастрофа, 88-ма позиція. Рівень інвестування бізнесу в підготовку кадрів – 92-е місце». «Найдорожче, що є в країні, – це наша молодь. І найважливіше, що ми можемо дати нашій українській молоді, – це освіту і знання. Це відповідальність держави перед нашими громадянами і перед нашим майбутнім», – наголосив він.
Друга подія – прийнято рішення про те, яким буде ЗНО в 2016. Якщо коротко, то таким. Перелік предметів, із яких можна буде пройти ЗНО, не змінюється.
Усі випускники загальноосвітніх шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО з трьох предметів: української мови (обов’язково), іноземної мови (обов’язково), математики або історії України (обов’язково).

Якщо для вступу до ВНЗ будуть потрібні сертифікати з інших предметів, то можна буде скласти ЗНО (без проходження ДПА із них). Залишаються тести двох рівнів складності з української мови та літератури і математики для вступу до ВНЗ.

ДПА у формі ЗНО також будуть проходити всі ті, хто здобуває загальну середню освіту у ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації… Отакі плани. Наступний крок – знайти для їх реалізації бюджетне фінансування та підготувати відповідні нормативні документи, в т.ч. й стосовно термінів завершення навчального року в 11-х класах шкіл. Але наміри колегії та керівників МОН дуже серйозні.”

Переглядів: 682 | Додав: bloger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Тамара  
0
Одинадцятикласникам, а вже і 10-класникам, потрібно визначатися із вибором спеціальності, профільними предметами вузів, куди планують вступати, і добре готуватися.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Увійти на сайт

Гаряча лінія


Захист прав дитини


Сайти шкіл району